Isnin, 27 Julai 2009

~ WhY.........~

KeNaPa.... KeNaPa.... KeNaPa....

Tau aje dapat cuti, otak aku ligat berfikir, mahu balik kampung atau tidak.....

" Kalau balik, assigment macam mane?. Buku Mandarin macam mane.. Trip gi Genting macam mane... Duit pokai ni.. tiket lak macam mane... nak buat paper work lagi... Ish.... Pening2.."

" Kalau tak balik, macam mane nak mintak laptop ngan abah, printer lak kat rumah, nak pos lagi tinggi kos, takkan nak beli baru lagi... nanti nak duk ngan sape kat rumah ni... borang penjamin kena bwak balik, tapi result tak tau.. ish, banyak betul pk ni.. macam mane ek?"

....... Keje aku, pk macam2 tapi ntah pape............

Member bilik dah balik, tinggal bilik sbelah. tu pun 2 orang dah balik.. nanti hantar lagi sorang balik, sorang lagi pun bakal balik.. uish... tak leh jadi... Harus bertindak..

................................................................................................................................................

Pegi rumah makcik..

"Assalamuaikum..."
"bla....bla...bla......."
" Ok, beres.. Nanti pape inform jdi ke tak gi Genting"

.... Dah setle 1....

..............................................................................................................................................

Kakak Datang rumah,

" aku nak pakai laptop ( pinjam laptop kak cz laptop aku kena pijak, hancur)"
"ok2"

.... 1 kemungkinan kena balik.....

............................................................................................................................................

"Paperwork ko buat sorang dulu blh tak? nanti aku amik bahagian lain.. pape hal jgn lupa inform aku skali.. aku mintak maaf"

" ok."

............ setle 2.............

------ Pk punya pk, kak pun dah datang n termalam kat rumah, so, keputusannya balik la kampung---------- kena cari tiket lak...

............................................................................................................................................


Dari rumah naik bas ke Seks 2, then pgi KL sentral tu naik lrt ke hentian Putra..
Mampus sesak orang... nak kuar, tolak sana tolak sini... barang pun byk kot.. beg sandang berat n tripod.. Sampai hentian putra, nak turun macam bola kena sepak.. kena tolak kiri, kanan, tepi, habis indon2, bangla2, kena beg aku.. padan muka... lagi padan muka aku pun sakit...

MENYAMPAH NAIK TRAIN MACAM TU!!!!

Hush!!! Berjaya lepaskan diri.. Sempat jugak turun sebelum train bergerak..

Jalan 2 langkah,

"Asal longgar aje poket sluar aku ni..."
" Jey, Hp aku...." bagitau aku pada kakak..
" Mane ko letak?"
" Dalam poket.. Dah takde."
"Huh... kena seluk lah tu.."
"Arghhhhhh"...

SAKIT ATI!!!!!!







6 ulasan:

meo188 berkata...

kena penyeluk saku? ciannye...

baca yassin y...

anntaj berkata...

mimiey syg...hp hilang lg eh???
aduhhh...
:)

khaLifah feDi berkata...

EKK? hilg ag hp kamu isk2..!!

miss oren berkata...

balik je

CADPHOBIA berkata...

balik jgn x balik

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ berkata...

bahaya tol naik train sempit2 cenggitu...diorang suker seluk time berhimpit2 tu.....