Selasa, 30 Disember 2008

~FiRSt DaY CLaSS~

~BERJUANG~


Hari ni aku start kelas dengan Pangkat Part-6.. (Bunyi macam tua tp muda lagi). Pagi-pagi aku bangun membersihkan muka n gogok gigi. Seterusnya sembahyang Subuh.. Selesai sembahyang aku terus mengambil laptop ku untuk melihat web2 yang kulayari.. Ternyata aku ditangged oleh kf. Sedaya upaya aku cuba jawab sebetul mungkin.. Gembira betul dapat habiskan tag tu. Dalam melayari tag dari kf tu, aku terima 1 panggilan dari classmate yg menyatakan ada meeting oleh koordinator kami. Kelas sepatutnya mula dari 2.30pm-7.20pm. Aku difahamkan kami perlu meeting sebelum ke kelas disebabkan perjumpaan itu diadakan pukul 11.30am. Melihat jam di screen, ternyata masih awal.. Aku terus membaca blog2 blogger lain. Asyik punya asyik, jan hampir pkul 11. Kelam kabut aku capai towel dan pergi mandi.. Dah settle sume, aku pilih baju yg ingin ku pkai. 2,3 helai baju ku try. Last2 juz pilih jeans n T-shirt biru lengan pendek tp dikenakan dgn stokin tgan. Dah pilih baju, pilih tudung pula. Aku capai tudung krim dan terus iron. Start nak pkai terlupa aku tertinggal anak tudung di kampung. Yg ada juz skaf. Panik aku coz dah lewat. Apalagi, capai selendang hitam je... Aduh, tak kena lak ngan baju aku ni... Nanti kang sume tgok aku pelik.( tak penah pakai selendang ke kelas). Bukak beg cari tudung hitam. Then, iron n pkai. Dah siap pegi klas kt studio photo. Masuk je kelas dah kena buli dek koordinator(selaku lecturer)..


"Hah, mimiey.. Ada rupanya ko.. Ingatkan dah dismiss." ADUH, PEDIHNYA!!!


Bincang punya bincang:


"Ok, saya nak benda ni jadi. Buat kertas keje n terus submit. Hari Jumaat bg saya. Saya uruskan bahagian atasan. Nanti cepat boleh pegi." Katanya.

"Hah, macam mane? Ada yg bantah? Saya nak trip kali ni ke Sabah (Gunung Kinabalu) jadi. Dah lama saya nak ke sana."sambungnya lagi. ( mmg every sem kitaorang dak photo buat trip).

"Sape yg bantah, REPEAT. Ambik next sem." Pergh!!! tak tenang aku dibuatnya.

"Ok, pasal bayaran korang spend Rm300. Ada yg bantah tak?"

"Mi, ko ok?"

"Ok, en."

"Hah, ko macam biasa. Ko bendahari. Ko jalankan tugas." katanya.

Adui, aku lagi ke?. dah lama ni pgg jawatan tuk persatuan n kelas ni. Ingatkan sem ni nak pencen dah. Ade lagi rupanya. (bermain di kepala)

"Macam mane? Boleh?"

"Boleh,en"

"K, proposal sape nak buat ni? Mamard, ko buat, boleh? Hah, ko Iqmal, ko nak buat?"

"Mi, ko je lah buat ek?"

"Iiissssshhhhhh.... Jgn, en.. "

"Dah, mcam mane pun, saya nak benda ni siap. Nati call Air Asia sume tu ek, mamard."


Masing2 senyap je.. Adui.. Tak kisah lah.. Janji ok.

Dah habis sume tu, kami bersurai. Aku, Adzi, Dayah n beberapa dak lain ke Dining nak makan. Dah lapar kot. Lepas makan, balik bilik sembahyang n terus gi kelas 2.30pm.


Cter kat kelas ni lak, kitorang dapat lecturer baru sem lepas. First time dia ajar bacth kitorang. Terketar2 gak dia. En ni lak ade gaya dia sendiri.

"Sem ni kita buat buku tau.. 20 pages. So, dapat duit simpan bank lain rm200. Boleh?"

"Boleh." jawapan sume student.


Belum dapat PT dah tau kena simpan berapa. Hehehe...

5 ulasan:

KhaLifah feDi berkata...

emm beslah tiap2 sem pg tripkan..ade trip singapura x?..lau ade plan gi jgn dilupai kf nie..( tak malu betul)..
dh lame ker jdi bendahari nie ?
emm leh jadi banker nie hehehe..
lagi satu pasal buat buku akaun tue..ade ape yer?..
"ketawa "n" nangis adlh senaman kehidupan.."

MiSS MiMieY berkata...

to kf-->
mmg best pun.. tapi klu yg tak mampu tu agak terhad, bukan? setakat ni blum pernah ke singapore. baru je ke pulau pinang, pulau langkawi n now to Sabah... BENDAHARI?? dah lama dah. Dari part 4 rasanya. sepatutnya last sem dah letak jawatan coz 1 person juz limit 1 year. tapi ni bukan lagi bendahari persatuan, dah jadi bendahari class lak.. dah tu byk sgt la kf pgg duit. tkut gak tau pgg duit org ni..
hmmm pasal buat buku tu bukan buku akaun, tapi buku utk final kitaorang. setiap work kitoarang dibukukan.. bila dah jd saya tunjukkan..k.

Framestone berkata...

alahai sabo je la ek...if jd..ulur la sekeping dua gambar yg cantik kat sane..jnji xde muke org he...23x nk masuk dlm koleksi

skatype berkata...

cik mimiey...
saba jerk ler..
best ler trip.
pe kata.
awk cdgkan bt trip ke australia..
hhehe..
leh jmpa saya..
tp bulan feb ler..
hehe
salam tahun baru...
hepy new year..

KhaLifah feDi berkata...

emm ok .kf wait " n" see..
p/s:-tak mengharap..ttpi kf sudi melihatnyer..emm..tq..