Rabu, 31 Disember 2008

~PeNgHuJuNG 2008 [1]~

31 Disember 2008...
[1]
Mentang2 dah last day 2008, badan dah mula malas nak bgun awal... Bangun utk Subuh n tidur balik.. Pergh!!! mimipi mmg teruk.. Tapi endingnya bahagia.. heheheh... Bangun pun bila dah dengar bunyi bising2. Ku ingatkan apa. Rupanya Kolej ni putus bekalan air.. Hahaha... Aku relax je disebabkan kemalasan yg teramat sgt. Aku bukak pintu tgok dak2 angkut air dari pili bomba. Biarkan je.. Tup2 dgr pili bomba habis air.. BIAR BETUL?? Kang tak mandi lak aku.. Aku kata pili bomba tak mungkin habis air kcuali berlaku kebakaran besar. Aku tgok, ade je.. Kesian tgok dak2 junior angkut air ngan baldi ke bilik air, aku terus pg n tarik pili bomba masuk tandas.. Kan senang cter.. (Mudahkan?)heheh..
Dah tiba aku nak mandi, air tiba2 ada.. Macam tau2 je... Aku bercadang utk keluar cari barang2 bilik skit. (sebab tu mandi. kalau tak susah nak mandi). Dah siap, aku ke rumah RS (tempat aku sewa kete), ambik kunci n pg ambik member aku, ADZI.. Member aku, DAYAH dah ikut sekali dah.. Kami pergi 3 orang je..

[ADZI, AKU, DAYAH]
::.Sekadar hiasan. Ni bukan harini pun.::


Hala tuju pertama adalah TESCO.. Lepas TESCO, kami pegi HARI-HARI. Lepas tu, singgah Pekan Alor Gajah jap n lastly pegi Masjid Tanah.(aku n dayah je cz aku nak bank in duit). Dah settle, aku send kete, bayar n bawa balik barang.. Banyak kot barang. Tp kalau kira ngan duit habis, macam tak berbaloi lak..hehehe... Papepun, nak buat macam mane.. Dah tu diperlukan..


::Kete sewa yg aku drive::

::Plastik Barang2..::

::Nampak sikit je tapi habis hampir Rm100.::

[Student katakan]

p/s: Pening dah duit habis. PT belum masuk...

6 ulasan:

KhaLifah feDi berkata...

emm oic..uper2 yer mimiey study kat melake yer dekat ner yer?
em dekat aje dgn kf nie..(dlm petalah)..

arr biasalah RM 100 tue dh kecik nilainye skunk nie..so nk kena smart economoney..

arr pasal part air xder tue emm kdg2 ade yg dengki coz dulu kf ade experience,penyelia suruh kf tutup pili air coz bdk2 tak pi solat subuh bile time off kuliah (sabtu "n" ahad) emm kf mase tue bdk senior kat kamsis tue follow aje arahan aje,tapi yg lawak yer..bdk2 junior m'gadu kat kf..diorg tak taw kf yg tutup( dlm hati nk pecah perut ketawakan dirog )jahat betul kf nie..nk wt cm ner dh diorg tak ikut rules...awk stay kamsis ikut ruleslah..emm..
kesimpulannye:-
"lau masuk kdg kambing m'gembik,lau masuk kdg lembu m'gemboo,emm lau masuk kdg harimau !!! alamantyer m'gucaplah byk..kan"
hehehe ..opss sory pjg lak komen kf ..jgn mareh yer..just be friend be 4 luve

DilOt berkata...

teringat lak mase kat ukm...kolej keris mas slalu xdok air2..lg la waktu nak exam..dh la duk atas sekali..

MiSS MiMieY berkata...

to kF-->
tq kf sudi tggl komen.. panjang pun tak pe.. [kesudian terserlah.heheh]. Sya kat uitm melaka.

azam thun ni, nak saving.. huhu.. bkn ape, tkt budget tak ckup.[kesian family].

tu bkn jaht, tp nakal skit je.. lawak gak kf ni kan.. hheheh..

teruskan komen n bg idea bg memeriahkan lagi blog kita..

MiSS MiMieY berkata...

to Dilot-->
tq sudi singgah.
Ade pengalaman ek?
bagus2.. hehe.. tp klu dOk tgkat ats, alamatnya masham lah kamu.. hhehe..

[[gurau2]]

KhaLifah feDi berkata...

emm awesome..yeker lawak..wah cm nie leh thn nie masuk raja lawk..hahaha..but miss mimey kena jd my supporter lah yer..

p/s:- acah aje,emm keje kf nie melambak oh masa cemburu dgn kf lewat masa nie..emm xpelah..tulah untung kf wat masa nie belum ade awek kwn rpt dgn kf,lau tak dh lame lari..hehehe bz memnjg..

ok sekian afwan..emm esok kf bg pantun ok..

KhaLifah feDi berkata...

uitm melake?eh xjumpe pun kat peta kf nie..hehehe..gurau yer..
actually k f skunk nie kat johor bahru (mmglah x jumpe..apelah kf nie )

bile nk abis? ok god luck 4 u study..laja rajin2 yer..
nnti lau wet loan masyuk kf kecek leh.hehehe ala kite gi main bowling ker ? (cis x malu tul ank zainah nie)..

ok dh ....