Rabu, 28 Januari 2009

~BeNaR @ TiDaK, TuHaN Yg TaHu...~

Maaf, sudah lama tak post entry coz bz + line tenet tak ok.. papepun, thanks bagi yg bagi support.. Malam nie, tiba rajin nak baca2 entry org.. N terpikat ngan 1 entry.. Entry ni dari rul. Aku pun tak tahu sape rul ni.. Tapi yg aku tau, dia singgah blog n tinggal jejak.. thanks, rul.. Sape nak kenal rul, klik je tempat nama dia tu.. aku dah link kan.. ni aku ambik dari blog dia.. SORRY,RUL...

a) Mengikut hadith, umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun...sekarang sudah 1352 +120 + 13 tahun hijrah... daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 15 tahun lagi.. Jikalau ini benar, bumi akan kiamat pada tahun 2023

b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumi yang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket... Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi... Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 9 tahun lagi.. Dan planet ini lebih besar daripada bumi... Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada tahun 2023+0.1¼ = 12.36 am on 28 JAN 2023 ....

c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2009.... Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2023,disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa... . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 14-15 tahun dan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat.. Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2022... Dianggarkan Bumi Akan Kiamat Antara Tahun 2023-2024.... Wallahu'alam... Semua ini telah dikaji... Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun...Kita telah berada di bumi ini selama 1485 tahun... Cubalah anda kirakan sendiri...

Beribadatlah wahai umat-umat Islam sekalian... Semoga saudara-saudari sekalian akan mendapat rahmat ALLAH S.W.T...

9 ulasan:

goasop berkata...

subhanallah~

S90 berkata...

good posting..

KhaLifah feDi berkata...

harap2 pasti berlaku ..
"pelangi pasti timbul spls hujan yg lebat"

emm..itu sume kuasaNya..

psst:-mimiey cm ner projek ?

MiSS MiMieY berkata...

to goasop-->
masyaallah.. oleh itu, bersiap sedia lah kita bersama2..

to S90-->
tq.. buat semoga jadi iktibar tuk semua.. mudah-mudahan..

to kf-->
semua itu ada hikmahnya..
kerja tu dlm proses lagi kf..
skarng minor tu buat tajuk kereta lembu.. so, nak fikirkan angle nk shooting...

medan-dakwah berkata...

Subhanallah....
apakah saya masih dapat kesempatan untuk bertobat dan menjemput hidayahNYA.

Begitu banyak dosa, salah khilah yang telah saya lakukan di masa lampau. Bahkan detik ini.

Semoga kita semua meninggal dalam keadaan husnul khatimah. Amin ya Rabbal 'Allamin.

^_^

RinG berkata...

wah, aku tobat pon blom lg ni.. mintak2 xterlambat

mohd nasir berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mohd nasir berkata...

salam..pastikan yang dikatakan hadith itu akan tarafnya...sahih ke hasan ke atau dhaif atau maudhuk....Setahu Ana le manusia tak tau apa akan berlaku pada masa depan...itu semua dalam pengetahuan Allah Taala...yang manusia tahu wajib beriman kiamat pasti ada..(dengan bersumberkan Al Quran dan Al Sunnah/Hadtih.).bila???? Wallahualam...tang amerika...tuh pasti ker...dalam film pun hero...

mohd nasir berkata...

...tang amerika...tuh pasti ker...dalam film pun hero...yang nikkebulan pun dah dipertikaik...an.....dan yang belum bertaubat...segerakanlah....tak tentu kita ni sempat tiba kehari kiamat atau selamat jalan dah....entah hari esok lusa tulat tunggit ...pun begitu tiada dalam ilmu manusia..........